sábado, 13 de diciembre de 2008

RED BULL RACING-WINGS FOR LIVE, Cap a una cura a la lesió medul·lar


La famosa marca de beguda Red Bull recull fons per a la Fundació Wings For Life aquesta va començar la seva marxa en el 2005, amb l'objectiu de donar suport la investigació per a la cura de les paràlisis causades per greus lesions medul·lars. La idea va partir del ex-pilot de Motocròs austríac Heinz Kinigadner, el fill del qual de 23 anys, Hannes, va perdre la mobilitat de les seves cames després d'un accident de Motocròs en 2003. Kinigadner va crear la Fundació amb el suport del propietari de Xarxa Bull, Dietrich Mateschitz, i avui és una de les organitzacions que lideren la investigació per a la cura d'aquest tipus de lesions.

Al voltant de 130.000 persones es queden cada any en cadira de rodes després d'una lesió de medul·la espinal. I com l'edat mitjana dels ferits és de 33 anys, això significa que els esperen al voltant de 40 anys o més sentats en una cadira de rodes.

Aproximadament el 10 per cent de les lesions son durant la pràctica d'algun esport, però un percentatge molt major, gairebé el 50 per cent dels afectats, pateix aquestes lesions en accidents de carretera, i una quarta part ho fa en accidents domèstics o laborals.

Si Wings for Life té èxit trobant una cura, es podria millorar de forma ostensible la qualitat de vida de més de dos milions i mig de persones en tot el món, tal com comenta el director científic de la Fundació, el Dr. Jan Schwab. "Fa només 16 anys, una lesió d'esquena d'aquest tipus era un cas incurable, però ara sabem que no sempre és així. La pregunta no és si podrem trobar tractaments i una cura, sinó quan".

No hay comentarios: