miércoles, 31 de diciembre de 2008

El rolstoelhockey


El Hoquei en cadira de rodes elèctrica va sorgir per accident. A principis dels anys setanta algunes escoles per a alumnes amb discapacitat van començar a fer classes d'esports, principalment per a persones amb discapacitats greument físiques. A causa de les limitades possibilitats per als nens, (principalment a causa de la limitada força muscular), ha optat per un joc en el qual utilitzar un pal d'hoquei sobre una pilota de material lleuger. A causa de la gran similitud amb l'hoquei, el mateix nom i s'utilitza la paraula "cadira de rodes" que es va afegir. Més tard, la paraula "elèctric" s'ha afegit per a indicar que els participants fan ús d'una cadira de rodes elèctrica.
El passat mostra, aquest nou esport respon a la necessitat de molts d'ells persones amb discapacitat graument afectades. Per exemple, al desembre de 1978 i 1979 dos tornejos es van celebrar als Països Baixos, en 1981 i la competència comença el 26 de maig de 1982, el primer campionat nacional es va organitzar, en la qual els millors equips de les regions van competir. Sembla que les persones amb una discapacitat greu poden participar per primera vegada en un esport d'equip. La pràctica d'aquest esport estimula l'autoestima i el fet es que causa un impacte positiu als jugadors. El fet de que l'Hoquei en cadira de rodes elèctrica no s'utilitza per a la rehabilitació, avui dia es converteix en acceptat com un veritable esport.
El hoquei en cadira de rodes elèctrica és un provisional IWAS Secció d'Esports i està treballant cap a la recerca en plena condició de la secció Esports.
Per a més informació: http://www.rolstoelhockey.nl/index2.html

No hay comentarios: