martes, 6 de enero de 2009

Les cèl·lules 'màgiques' del Dr. Huang Hongyun

Una operació d'uns 20.000 €.
El neurocirujia xinès Huang Hongyun ha operat a més de 600 pacients amb el seu controvertit mètode en els últims cinc anys, i trenta d'ells han estat espanyols, segons ABC. Avui té una llista d'espera d'anys en l'Hospital Xinshan de Pequín, i té una tècnica individual per a cada malaltia. Per exemple, aquí té lesions medul·lars, els realitza talls a l'esquena per a després injectar per sobre i per sota de la lesió mig milió de cèl·lules de glía evolupant olfativa, obtingudes de fetus avortats després de quatre mesos de gestació. Als afectats per Esclerosi Lateral Amiotrófica (ELA), els fa dos orificis en el cap, i allà els injecta dos milions de cèl·lules sobre l'àrea atrofiada del lòbul frontal. Existeixen molts testimonis que parlen d'una sensació de millorança després de l'operació. No obstant això, en el 2003 un grup de científics va estudiar a set pacients abans i després de la intervenció, i no van poder comprovar millores en cap. Malgrat això, pacients i familiars, es manifestaven satisfets i deien sentir canvis que els investigadors no van assolir certificar.
A Espanya s'ha treballat amb això La investigadora del CSIC Almudena Ramón-Cueto ha treballat exhaustivaement sobre les capacitats neurorregenerativas de la glía olfativa. I ella, igual que la comunitat mèdica internacional, desaconsella la intervenció Ramón-Cueto va publicar en l'any 2000 un article en la revista científica Neuron, sobre els seus experiments amb rates de laboratori, en els quals moltes d'elles recuperaven capacitats motores. Així és que Huang va començar a utilitzar el mètode de Ramón-Cueto, però en éssers humans.
No obstant això, la metge espanyola desautoritza al metge asiàtic. "No trasplanta glía olfativa del pacient, empra cèl·lules d'embrions, amb les quals no s'ha experimentat encara en animals. No fa el mateix que vam fer nosaltres, i s'està aprofitant del prestigi d'aquells resultats. Està experimentant directament amb persones que estan desesperades i s'agafen al que sigui", va assenyalar en declaracions recollides per ABC. El mateix Hongyuna admet no tenir idea de com funciona el seu mètode, i no ha volgut fer assajos per a mensurar la seva eficàcia. "En ocasions es donen recuperacions espontànies. A més, aquests petits canvis es poden deure a la mateixa manipulació del teixit que es produeix durant l'operació", afegix Ramón-Cueto.
Pel meu veure un autèntic cuento Xino.

No hay comentarios: